1. Ayasofya
Giriş Ücretleri ve Ziyaret Saatleri
Yaz sezonu uygulamasıyla son girişler 18.00 olmak üzere, 09.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir. Hem müze hem cami olarak kullanılan Ayasofya’nın üst katına girişler ücretli oldu. Ocak 2024’te yabancı turistlere 25 Euro Türk vatandaşlarına ise 850 TL giriş ücreti ile açılmış oldu. Türk vatandaşları ibadet yerinden ücretsiz bir şekilde kısa bir ziyaret yapabiliyor.
2. Topkapı Sarayı
Giriş Ücretleri ve Ziyaret Saatleri
Temizlik amacıyla salı günleri kapalı olmak üzere, haftanın diğer günleri 09.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir. Topkapı Sarayı’na girmek için 250 TL ödediğinizde kombine bilet satın almış olursunuz. Bu bilet sarayın tüm avlularında, Harem bölümünde ve Aya İrini Müzesi’nde geçerlidir. Yabancı turistler için Topkapı Sarayı giriş ücreti 1500 Türk Lirası’dır.
3. Yerebatan Sarnıcı
Giriş Ücretleri ve Ziyaret Saatleri
Yerebatan sarnıcı haftanın her günü 09.00-18:30.00 saatleri arasında ziyarete açıktır. Giriş ücreti yerli ziyaretçi için 200TL, yabancı ziyaretçi için 800TL, öğrenciler için ise 50 TL’dir. Kurum ve Kültür Bakanlığı’na bağlı olmadığı için müzekart geçerli değildir. (Güncel bilgileri ve uyuruları https://yerebatan.com/ sayfalarından takip edebilirsiniz.) Bazı günler 22:00-00:00 arasında Night Shift etkinlikleri düzenlenmektedir.
4. Dolmabahçe Sarayı
Giriş Ücretleri ve Ziyaret Saatleri
Dolmabahçe Sarayı içindeki bazı bölümler ek ücrete tabi tutulmaktadır. Selamlık, Harem ve Resim Müzesi’ni birlikte gezmek isteyen yerli ziyaretçiler için 2024 yılına ait bilet fiyatı 150 TL iken yabancı ziyaretçiler için bu fiyat 1050 TL olarak belirlenmiştir. İndirimli bilet fiyatı ise 75 TL’dir. Müze Kart sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, sadece Selamlık kısmını gezmek istiyorlarsa bilet fiyatı 100 TL’dir. İstanbul’un diğer saray, kasrı ve köşklerini de dahil ederek Dolmabahçe Sarayı için kombine bilet satın almak isteyen yerli ve yabancı turistler Milli Saraylar web sitesi üzerinden kendilerine uygun paketleri seçerek güncel fiyatları kontrol edebilirler. Pazartesi hariç her gün 09:00 – 18:00 saatleri arasında açıktır.
5. Boğaziçi Köprüsü
Asya ve Avrupa kıtalarını birbirine bağlayan bu köprü, Boğaz’ın nefes kesici manzaralarını sunmaktadır. Çeşitli noktalardan görebileceğiniz ve fotoğraflayabileceğiniz bir köprüdür.
6. Sultan Ahmet Cami (Mavi Cami)
Giriş Ücretleri ve Ziyaret Saatleri
Sultanahmet Camii müze statüsünde olmadığı ve camii olarak daima ibadete açık olduğundan ötürü girişler ücretsizdir, müze karta ihtiyaç yoktur. Sultanahmet Cami’sini 7 gün 24 saat ziyaret edebilirsiniz.
Önemli: Cami haftanın her günü ve saati ziyarete açık olsa da özellikle Cuma namazı başta olmak üzere 5 vakit ibadet saatleri süresince ziyarete kapalıdır.
7. Galata Köprüsü ve Galata Kulesi
Giriş Ücretleri ve Ziyaret Saatleri
İstanbul’un ünlü ikonik Galata köprü ve kulesi şehrin panoramik manzarasını sunmaktadır. Galata köprüsü 7/24 ziyaret edilebilir ve ücretsizdir. Galata Kulesi ziyaret saatleri 08:30 ile gece 23:00 saatleri arasındadır.Galata Kulesi 2024 yılı giriş ücreti yerli ziyaretçilere 650 TL, yabancı için 30 Euro’dur.
8. Rumeli Hisarı ve Anadolu Hisarı
Giriş Ücretleri ve Ziyaret Saatleri
Pazartesi günleri kapalı olmak üzere, haftanın diğer günleri 09.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir. Gişe Kapanış Saati: 18:00. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için müze kart geçerlidir.
9. Kız Kulesi
Giriş Ücretleri ve Ziyaret Saatleri
Kız Kulesi Müzesi her gün 09:00-21:00 saatleri arasında açıktır. Üsküdar – Salacak İskelesinden bilet alabilirsiniz. Gişe Kapanış Saati: 20:00.. Taşıma Ücreti 50 TL. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için müze kart geçerlidir.
NOT: 18 yaş altı çocukların yanında anne ve babaları olmadan ziyaret gerçekleştirmesi yasaktır. (Biletler Kız Kulesi Müzesi’ne giriş ücreti 400 TL’dir.)
10. Istanbul Akvaryum
Giriş Ücretleri ve Ziyaret Saatleri
Hafta içi 10:00-19:00 arası hizmet vermektedir. Hafta sonu ise 10:00-20.00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Yetişkinler için giriş ücreti = 375 TL / 2-18 Yaş, Öğrenci, Öğretmen, Engelli, 65 Yaş Üstü, Gazi = 325 TL
- Paket Ücretleri:
- Akvaryum + Deniz Canlıları Kitabı + Labirent (YETİŞKİN) : 650 TL
- Akvaryum + Deniz Canlıları Kitabı + Labirent (ÇOCUK) : 600 TL
11. Kapalı Çarşı
Tarihi cazibesi ve çeşitli mağazalarıyla tanınan bu kapalı çarşı, alışveriş yapmak ve Osmanlı dönemi atmosferini yaşamak için idealdir. Pazar günleri ve dini bayramların ilk günü hariç her gün 08:30-19:00 saatleri arasında açıktır. Giriş ücretsizdir.
12. Istiklal Caddesi
Canlı gece hayatı, mağazaları, restoranları ve tarihi binalarıyla ünlü bu cadde, İstanbul’un modern yüzünü yansıtmaktadır. Cadde 7/24 açıktır ve ziyaret etmek ücretsizdir.
13. Ortaköy Cami
Boğaz kıyısında yer alan bu cami, mimarisiyle dikkat çekmektedir ve fotoğrafçılar için popüler bir noktadır. Her gün açıktır ve ziyaret etmek ücretsizdir.
14. Pierre Loti Tepesi
Pierre Loti Tepesi’nde ister boğaz ve şehir manzarasının keyfini çıkarabilir, isterseniz manzaraya karşı kahvaltı yapabilir, isterseniz sadece teleferik gezisi de yapabilirsiniz.
15. Adalar
İstabul’un gürültüsünden ve kalabalığından sıkılanlar için kaçış noktası ve isteyenlerin fayton gezisi de yapabilecekleri muhteşem bir doğaya yolculuğu olacak Adalar’a; Beşiktaş, Kabataş, Eminönü, Bostancı ve Kadıköy’den kalkan, Adalar vapuru ile ulaşabilirsiniz. Ayrıca Bostancı’dan direkt olarak Büyükada ve Heybeliada’ya giden veya Beşiktaş’tan kalkarak Kabataş’a uğrayıp Büyükada’ya ve Heybeliada’ya giden özel seferler de bulunmaktadır.
Bizleri buraya kadar sıkılmadan okuduysanız daha büyük bir aile olmak ve tanışmak için bizi instagram üzerinden takip edebilirsiniz.
Yabancı Takipçilerimiz için >> @pathweshare
Yerel Takipçilerimiz için >> @meselabizolsak
Hoşça kalın 🙂